درباره آذربایجان
جمهوری آذربایجان کشوری در منطقه جغرافیایی قفقاز و در گذرگاه اروپا و آسیای جنوب غربی و در کنار دریای خزر میباشد. پایتخت آن باکو است. قبل از سال ۱۹۱۸ میلادی آذربایجان بیشتر به مناطق شمال غربی ایران و قسمت جنوبی ارس اطلاق میشد. ولی بعد از آن با فروپاشی روسیه تزاری در مناطق مسلمان نشین قفقاز جنوبی جمهوری دمکراتیک آذربایجان تشکیل شد و برای این منطقه نیز، نام آذربایجان به کار گرفته شد.
اطلاعات کلی درباره آذربایجان
پایتخت | باکو |
بزرگترین شهر | باکو |
نوع حکومت | جمهوری |
زبان رسمی | ترکی آذربایجانی |
مساحت | 86,600 کیلومتر مربع |
جمعیت | 9,047,000 تخمین 2010 |
واحد پول | منات (AZN) |
منطقه ی زمانی | UTC+4 |
پیش شماره تلفن | +994 |
دامنه ی اینترنتی | .az |
پرچم کشور آذربایجان
زمان به وقت آذربایجان
آب و هوای هم اکنون آذربایجان
موقعیت جغرافیایی آذربایجان در نقشه جهان

آب و هوای آذربایجان (Azerbaijan Weather)
از لحاظ آب و هوایی، جمهوری آذربایجان دارای چندین نوع آب و هوای مختلف است. به طوری که از ۱۱ ناحیه آب و هوایی، ۹ گونه ناحیه در آذربایجان وجود دارد. درجه هوای متوسط در مناطق جلگهای شمال و شرق کشور تا ۶ درجه سانتیگراد در زمستان و ۳۶ درجه سانتیگراد در تابستان میرسد، در حالی که در مناطق کوهستانی غربی زمستان ها تا ۹- درجه در زمستان و ۱۲ درجه سانتیگراد در تابستان میرسد.
پایینترین دمای مطلق در اردوباد به میزان ۳۳- درجه سانتیگراد و بالاترین دمای مطلق در جلفا به میزان ۴۶ درجه سانتیگراد ثبت شده است. به طور کلی شمال و شرق کشور دارای آب و هوای نسبتا خشک و کوهستانی است، در حالی که منطقه جنوب شرقی آب و هوای مرطوب و ملایم تری دارد. مناطق غربی و شمالی و جنوبی شامل قره باغ و شمال شرقی جمهوری خودمختار نخجوان، دامنه کوه های قفقاز و ناحیه لنکران-آستارا و کوه های تالش بسیار مرطوب هستند. بیشترین میزان بارش سالانه در لنکران و به میزان ۱۶۰۰ تا ۱۸۰۰ میلیمتر و کمترین میزان بارش سالانه به میزان ۲۰۰ تا ۳۵۰ میلیمتر در آبشوران روی میدهد. مناطق مرکزی شامل جلگههای وسیع مستعد کشاورزی است که توسط رود کورا و ارس آب رسانی میشوند.
جغرافیای آذربایجان (Azerbaijan Geography)
جمهوری آذربایجان در جنوب رشته کوههای قفقاز و شمال رودخانه ارس و در کنار دریای خزر واقع شده است. سه رشته کوه قفقاز بزرگ در شمال، قفقاز کوچک در غرب و کوههای تالش در جنوب، این کشور را احاطه کرده اند. این کوه ها ۴۰ درصد از مساحت جمهوری آدربایجان را در برگرفته اند و قله کوه بازاردوزو با ارتفاع ۴۴۶۶ متر بلندترین نقطه آن است. نواحی میانی شامل جلگههای آران مرکزی، مغان و میل و سواحل دریای خزر، کم ارتفاع و پست بوده و ارتفاع در پستترین قسمت ۲۸ متر پایینتر از سطح دریاهای آزاد است.
جمهوری آذربایجان یک کشور محاط در خشکی است. این کشور در پیرامون دریای خزر، که یک دریای بسته است، واقع شده و طول خط ساحلی آن ۸۰۰ کیلومتر است. تنوع زیستی و گیاهی آذربایجان به دلیل تنوع آب و هوا بسیار زیاد است، به گونهای که بیش از ۴۵۰۰ گونه گیاه در کوهستان های آذربایجان دیده میشود.
پول و اقتصاد آذربایجان (Azerbaijan Economy)
جمهوری آذربایجان در مقایسه با جمهوری های تازه استقلال یافته اطراف خود، در اثر بهره برداری از منابع نفتی که در سال ۲۰۰۸ برابر ۷ میلیارد بشکه بوده است (حدود یک درصد از ذخایر اثبات شده جهان)، در حال حاضر در منطقه، یک صادر کننده محصولات گازی محسوب می شود. سرمایه گذاری پس از استقلال توسعه بیشتری پیدا کرده است. با وجود این بعد از استقلال این کشور، تورم فزاینده ناشی از آثار جنگ قرهباغ همراه با سیاستهای آزادسازی قیمتها و خصوصی سازی اقتصاد موجب شد که مردم جمهوری آذربایجان تحت فشارهای شدید اقتصادی قرار گیرند و قدرت خرید آن ها به سرعت کاهش یابد، ولی از سال ۱۹۹۶ میلادی، افزایش درآمدهای حاصل از قراردادهای نفتی بینالمللی، روند رو به رشد سرمایه گذاری خارجی، اعتبارات صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی و مساعدت کشورهای اروپایی موجب شد تا اقتصاد نابسامان این کشور کمی رو به بهبود گذارد.
جمهوری آذربایجان برای ثبات بخشیدن به اوضاع اقتصادی با کمک صندوق بینالمللی پول دو برنامه اقتصادی را به اجرا در آورده و توانسته است میزان تورم را کاهش دهد. میزان تورم در این کشور از ۴۱۱ درصد در سال ۱۹۹۵ میلادی به ۲۰ درصد در سال ۱۹۹۶ میلادی و ۷/۳ درصد در سال ۱۹۹۷ و صفر درصد در سال ۱۹۹۸ میلادی و ۵- درصد در نیمه نخست سال ۲۰۰۰ میلادی کاهش یافته است. در سال ۲۰۰۸ میلادی، جمهوری آذربایجان بنا به گزارش بانک جهانی، برترین کشور از نظر اجرای برنامههای اصلاحات اقتصادی بوده است و در رتبه نخست اصلاحات اقتصادی جهان قرار گرفت.
فرهنگ مردم آذربایجان (Azerbaijan Culture)
فرهنگ مردم جمهوری آذربایجان بنا به موقعیت جغرافیایی و میراث تاریخی متأثر از فرهنگ های مختلف منطقه قفقاز و خاورمیانه از جمله فرهنگ های ایرانی، ترکی، روسی و اسلامی است. در سال 2009 باکو از طرف سازمان یونسکو به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام معرفی شد. امروزه فرهنگ غربی با شدت بسیار رایج میگردد. به جز اکثریت آذربایجانی اقوام متفاوتی همچون ارمنیها، کردها و تالشیها در جنوب و شرق و لزگیها و یهودی ها و تاتها در شمال به رنگارنگی زبان ها و فرهنگ رایج افزودهاند. نرخ باسوادی در این کشور ۹۸% ذکر شده است. برگزاری جشن نوروز و موسیقی مقام، نشانههای نزدیکی و تأثیر ماندگار و تاریخی از فرهنگ ایرانی هستند. از لحاظ ادبیات نیز شعرایی مانند خاقانی شروانی و نظامی گنجوی از خاک جمهوری آذربایجان فعلی بر خواستهاند و تأثیرهای اساسی در ادبیات فارسی داشتهاند.
زبان مردم آذربایجان (Azerbaijan Language)
زبان رسمی کشور آذربایجان، ترکی آذربایجانی میباشد. در کنار زبان ترکی آذربایجانی، زبانهای روسی، ارمنی، کردی، تالشی، تاتی، عبری و لزگی نیز صحبت میشود. ترکی آذربایجانی از نظر تقسیمات زبانی، جزئی از ترکی غربی و یا ترکی اوغوز می باشد. ترکی آذربایجانی، ترکی ترکیه و ترکی ترکمنی در گروه ترکی غربی و یا ترکی اوغوز قرار می گیرند.
مذهب مردم آذربایجان (Azerbaijan Religion)
۹۳٫۴٪ از مردم این کشور، مسلمان (۶۵ تا ۷۵ درصد شیعه)، ٪۲٫۵ ارتدوکس روس و ۲٫۳٪ ارمنی میباشند. البته درصد اعتقاد به ادیان در این کشور صوری است، چرا که عده بسیار کمی از مردم عبادت کرده و واقعا به دین خود وابستگی دارند.
جمهوری آذربایجان به همراه ایران، عراق و بحرین چهار کشوری هستند که در آن شیعیان اکثریت جمعیت را تشکیل میدهند. پس از استقلال از شوروی تعصب اسلامی در این کشور رشد داشته است.
غذای مردم آذربایجان (Azerbaijan Food)
کلم، برگ انگور، بادمجان پیچیده شده بر گوشت، کباب، برنج با مرغ و چیزهای دیگر مانند کوفته برخی از غذاهای مخصوص آذربایجان است. نان غذای اصلی مردم آذربایجان و مورد احترام آنان است.
یک نوشیدنی محلی دوغ ayran است که با شیر ترش درست می شود. نوشیدنی دیگر محلی شربت ساخته شده از گلبرگ زعفران است.
مسافت و اختلاف زمانی آذربایجان (Distance & Local Time)
فاصله و اختلاف زمانی تهران و باکو (ایران و آذربایجان)
مسافت تهران تا باکو 552.6 کیلومتر است.
طول پرواز از تهران تا باکو حدود 1 ساعت می باشد.
باکو نیم ساعت از تهران جلوتر است، یعنی ساعت 12 در تهران معادل ساعت 12:30 در باکو است.
جشن ها و تعطیلات رسمی آذربایجان (Azerbaijan Celebrations)
آئین باستانی نوروز در جمهوری آذربایجان
مردم جمهوری آذربایجان بر اساس یک رسم تاریخی با پوشیدن لباس های نو برای عرض تبریک سال جدید به دیدار بزرگترهای فامیل می روند و این دید و بازدیدهای عیدانه به مدت ۱۰ روز در این کشور ادامه پیدا می کند.
بسیاری از خانواده های جمهوری آذربایجان در شب سال نو با پخت غذاهای سنتی، خود را برای برگزاری جشن عید نوروز آماده می کنند و با آغاز نخستین روز بهار، دید و بازدید خانواده ها از یکدیگر آغاز می شود. پیش از آغاز جشن نوروز در جمهوری آذربایجان خانواده هایی که برای پسران خود، دختری را عقد کرده اند هدیه می برنند و متقابلا خانواده دختر نیز برای تازه دامادها هدایایی را به مناسبت سال نو و عید نوروز می فرستند.
برگزاری آیین های عید نوروز در جمهوری آذربایجان از آداب، رسوم، سنت و از تاریخ گذشتگان الهام گرفته شده و در بسیاری از رسوم با فرهنگ و هنر ایرانی نقاط مشترک زیادی دارد. با آن که بیش از ۶۰ سال است مردم جمهوری آذربایجان، عید کریسمس را به عنوان مبنای سال میلادی جشن میگیرند، اما نسبت به عید نوروز و آیین های مذهبی آن دیدگاه ویژهای دارند چون آن را جزو رسم آبا و اجدادی خود می دانند.
عید نوروز در زمان شوروی سابق به صورت رسمی از فرهنگ و سنن مردم جمهوری آذربایجان برچیده شده بود، اما پس از استقلال این کشور در سال ۱۹۹۱میلادی، جشن نوروز بار دیگر در میان خانواده های این کشور رایج شد.
تعطیلات
سال نو، اول و دوم ژانویه
روز زنان، 8 مارس
روز استقلال، 9 مه
روز جمهوری، 28 مه
روز ملی نجات در آذربایجان، 15 ژوئن
روز نیروهای نظامی جمهوری آذربایجان، 26 ژوئن
روز حاکمیت دولت، 18 اکتبر
روز قانون اساسی، 12 نوامبر
روز همبستگی جهانی آذربایجانی ها، 31 دسامبر
با تشکر فروان هزینه تورها به چه صورت است؟
برای اطلاعاع از هزینه تورها به بخش تورها مراجعه نمایید
متشکرم از اطلاعاتی که در اختیار همه گذاشتنید ولی خیلی دلم میخواست از مراکز خرید و بازارها که معمولا مورد علاقه خانمها میباشد نیز اطلاعاتی درج میکردید با این حال از شما کمال تشکر را دارم….
با تشکر از نظر شما
حتما در مطالب بعدی این اطلاعات در سایت به عنوان سفرنامه درج خواهد شد